Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, προσερχομένου στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λεμεσό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

 

 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λεμεσό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Μετά την Ελλάδα και η Κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά μέσα από τους αιώνες, όπως ξέρετε, ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά και πάντα τις αντιμετώπισε, τελικά, με επιτυχία.

Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί και πιστεύω πραγματικά ότι , όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει.

Αυτό θα είναι και το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια, αυτή θα είναι και η ενεργός συμμετοχή, από εδώ και πέρα, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο, προκειμένου ακριβώς να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια.

 

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι θα δοθεί κάποια κατεύθυνση σήμερα από τη Σύνοδο;

 

Αντώνης Σαμαράς: Σήμερα θα εξετάσουμε διάφορα θέματα  τα οποία δε σχετίζονται άμεσα με το ζήτημα αυτό, αλλά σχετίζονται γενικότερα με την προοπτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που, όπως ξέρετε, είναι το σημαντικότερο, ισχυρότερο κόμμα σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να είστε καλά και περιττό να σας πω ότι η συγκίνηση είναι πάντα μεγάλη, όταν είμαι στην Κύπρο. Να είστε καλά. Ευχαριστώ».

 

Τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συνοδεύει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.