Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Κατά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

 

Α. Σαμαράς: Το Ίδρυμα Ωνάσης θα επενδύσει, θα υποστηρίξει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας, γιατί αυτή η επενδυτική συμμετοχή σημαίνει πρώτον ρευστότητα στην αγορά και σημαίνει, ταυτόχρονα, και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία και στις προοπτικές της.

 

Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά. Θεωρώ ότι είναι μία σημαντική, εκ μέρους σας, κίνηση.

 

Μετά τη συνάντηση, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Κ. Χατζηδάκης: Είναι σημαντικό ότι ξένες επενδυτικές τράπεζες συμμετέχουν στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.  Αλλά, είναι εξίσου σημαντικό ότι το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» αποφάσισε να συμμετάσχει. Το όνομα Ωνάσης είναι γνωστό παντού στο εξωτερικό. Έτσι, η συμμετοχή του ιδρύματος στέλνει το μήνυμα ότι εμείς οι Έλληνες, ενωμένοι, παλεύουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπει η χώρα μας σε μία καινούργια πορεία.

 

Α. Παπαδημητρίου: Η Οικονομία μας έχει περάσει μία πρωτοφανή κρίση. Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει φοβερές θυσίες. Το Επενδυτικό Ταμείο το οποίο προτείνεται αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο εργαλείο για αυτό το οποίο μας λείπει. Για την ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας, για την κεφαλαιουχική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Το Ίδρυμα Ωνάση χαίρεται που είναι ο πρώτος οργανισμός, ο πρώτος ιδιωτικός φορέας, ο οποίος θα ενισχύσει αυτό το Ταμείο, με την ελπίδα ότι η χώρα μας και η Οικονομία θα πάει μπροστά.