Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψη στα έργα υποδομής του λιμένα Πατρών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

 

 

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των περιοδειών του, επισκέφθηκε σήμερα τα έργα υποδομής που γίνονται στο λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του λιμανιού ως εμπορικής πύλης προς τη Δυτική Ευρώπη και τον ανισόπεδο κόμβο, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Αντώνης Σαμαράς: Ο ανισόπεδος κόμβος, που θα συνδέσει τις αρτηρίες με το καινούργιο λιμάνι, θα παραδοθεί σε 2 εβδομάδες. Αυτό είναι πολύτιμο για την περιοχή γιατί, εκτός από τα θετικά τα οποία θα δημιουργήσει το ίδιο το λιμάνι, θα επιτρέψει και μία πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στην πόλη των Πατρών.

 

Ταυτόχρονα, στην επιβατική ζώνη, στο καινούργιο λιμάνι, τα έργα τα οποία γίνονται, απελευθερώνουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα σε όφελος του κοινού. Αυτό είναι ως προς το συγκεκριμένο λιμάνι και αυτά τα οποία πρόκειται να δω.

 

Αυτό το οποίο θέλω, όμως, να τονίσω είναι ότι, η παρουσία μου σήμερα, εδώ, είναι, ακριβώς, μία παρουσία σε συγκεκριμένα έργα τα οποία γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πήγα σε δρόμους, επισκέφτηκα το λιμάνι των Πατρών, είδα κόμβους που τελειώνουν ή θα τελειώσουν σύντομα, γιατί όλα αυτά, όταν κανείς τα αθροίσει, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καινούργια Ελλάδα που, πέρα και πάνω από κόμματα, όλοι ονειρευόμαστε.

 

Και πιστεύω ότι περνάμε μία περίοδο, που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί. Και ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός. Και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα  διχασμού.

 

Αντίθετα, εγώ αυτό το οποίο θέλω να περάσω, είναι ότι η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι για αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς, εγώ υπόσχομαι ότι εμείς θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας.

 

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσιογράφος: Είστε αισιόδοξος για τις εκλογές;

 

Α. Σαμαράς: Πολύ αισιόδοξος.