Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή"

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε σήμερα  τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», όπου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου, είπε τα ακόλουθα:

 

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς επισκέπτομαι την Αποστολή, το διοικητήριο της Φιλανθρωπίας της Εκκλησίας μας για να δω από κοντά το μεγάλο έργο σας, το οποίο περιγράψατε και το οποίο μας συγκινεί ακόμα περισσότερο όταν κανείς βλέπει τον αγώνα, τον μόχθο τον επίπονο που έχετε κάνει για να υπάρξει κοινωνική συνοχή και για να υπάρξει στην πράξη η αλληλεγγύη που άλλωστε είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η προσπάθεια που κάνετε υπέρ του αδύναμου, υπέρ του πιο φτωχού συνανθρώπου μας, είναι κάτι που έχει συγκινήσει εδώ και καιρό όλους τους Έλληνες, όλο τον λαό μας. Και θα ήθελα να μου δώσετε το δικαίωμα Μακαριότατε να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου διότι αντιλαμβάνομαι ότι εκτός από την ίδια την προσφορά που είναι το έργο σας, υπάρχει ταυτόχρονα και ένα καινούριο σύστημα διαφάνειας, υπάρχει μια διαχείριση η οποία αποπνέει το σεβασμό σε όλους, υπάρχει μια επαφή με τους ομογενείς μας, τους ομοεθνείς μας που βρίσκονται στο εξωτερικό και υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα αυτής της επικοινωνίας με τον απλό τον πιστό, ο οποίος δίνει τον δικό του τον οβολό για το ζήτημα το μεγάλο που λέγεται αλληλεγγύη. Αυτά όλα μας γεμίζουν με συγκίνηση και με αισιοδοξία αγαπητέ Πρόεδρε. Και θέλω να γνωρίζεις καλά ότι η πολιτεία στηρίζει αυτό το έργο της αγάπης και υπάρχει με τον Μακαριότατο μια γόνιμη και θα έλεγα μια απόλυτη συνεργασία μεταξύ της πολιτείας και της Εκκλησίας. Εύχομαι αυτές τις μέρες η νικηφόρος αγάπη να αγκαλιάσει τις άγιες αυτές μέρες την κάθε οικογένεια στο σπίτι της. Να είστε καλά και πραγματικά και από τη γυναίκα μου και από μένα τις θερμότατες ευχαριστίες για αυτή τη συγκίνηση που μας προσφέρατε σήμερα.