Εγκαίνια της Έκθεσης «Μαγεμένες» στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ, από την Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου

Την έκθεση με τίτλο «Οι Μαγεμένες», η οποία φιλοξενείται στο χώρο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (περίπτερο 3), εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα στις 19.00 η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Αφού περιηγήθηκε στην έκθεση που περιλαμβάνει οκτώ αντίγραφα των ανάγλυφων μυθολογικών μορφών που κοσμούσαν τους πεσσούς μνημείου της Θεσσαλονίκης του 2ου αιώνα μ.Χ., η Πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η φετινή επετειακή ΔΕΘ έκανε ένα μεγάλο δώρο στους επισκέπτες της: τις «Μαγεμένες» ή «Καρυάτιδες» της Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλούνται, επιστρέφουν μετά από 151 χρόνια στην πόλη τους. Επιστρέφουν, με τη μορφή αντιγράφων και με τον τρόπο αυτό συνδέουν την ιστορία με την προοπτική του μέλλοντος. Εκφράζω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς, οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της μεγάλης αυτής προσπάθειας και συγχαίρω θερμά το Συμβούλιο της ΔΕΘ HELEXPO, το οποίο κατόρθωσε να υλοποιήσει την προσπάθεια αυτή των πολλών ετών. Συγχαρητήρια σε όλους».