Συνάντηση της Υπηρεσιακής Πρωθυπουργού κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας

Από την σημερινή συνάντηση της Υπηρεσιακής Πρωθυπουργού κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης  κ. Φίλιππο Τσαλίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου (ώρα 11.00).

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ: Καλωσορίσατε κύριε υπουργέ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΛΙΔΗΣ: Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα ήθελα να σας πω ότι σήμερα, μετά από πρόσκληση της Πρωθυπουργού βρίσκομαι εδώ προκειμένου να την ενημερώσω για την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες είναι περίπου στο στάδιο της ολοκλήρωσης, τόσο για τον νέο χώρο ανοιχτής φιλοξενίας που κάνουμε, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, η οποία είναι πολύ κοντά στην Αγχίαλο, καθώς επίσης και στην Ειδομένη (που είναι η έξοδος της χώρας μας προς την Νοτιοανατολική Ευρώπη).

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ: Πέραν της καθημερινής επικοινωνίας την οποία είχαμε με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, προγραμματίσαμε και τη σημερινή συνάντηση για να έχουμε και μία δια ζώσης επικοινωνία.

Η κυβέρνησή μας, εξασφάλισε, με σκληρές και άοκνες προσπάθειες –και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι αυτό και τον υπουργό τον κ. Τσαλίδη- όλη την απαιτούμενη υποδομή και εξοπλισμό, για τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Βόρειο Ελλάδα, τα οποία είναι στη διάθεση της κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στη διάθεση της επόμενης κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ανακοινώσω, είναι και η προσφορά του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, προς κάλυψη των δαπανών σίτισης για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα των φιλοξενούμενων στο κέντρο αυτό φιλοξενίας το οποίο προαναφέραμε. Και θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω, εκ μέρους της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, για την προσφορά αυτή και ευελπιστώ ότι θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους. Παράδειγμα αλληλεγγύης.

Σας ευχαριστώ.