Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Ζ. Γκάμπριελ

_ABP8813Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε νωρίτερα συνάντηση με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης. Προτεραιότητα δόθηκε στην επενδυτική συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί η ατζέντα υπέρ της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της δικαιοσύνης στην Ευρώπη.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός και ο Αντικαγκελάριος Γκάμπριελ συζήτησαν σχετικά με την πορεία του οικονομικού προγράμματος, καθώς επίσης και για την διαδικασία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, καθώς και αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών όλων των κομμάτων, οι οποίοι έθεσαν ερωτήσεις και συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό.