Παρουσία του Πρωθυπουργού σε εκδήλωση για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρέστη σήμερα το μεσημέρι στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO από κοινού με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων από 12 δομές φιλοξενίας του νομού Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και τη ΔΕΘ – HELEXPO που άνοιξε τις πύλες σε αυτό τον χώρο, όπου δίνεται η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα, χιλιάδες προσφυγόπουλα, πάνω από 3.500, να περάσουν αυτές τις έξι ημέρες εδώ στον φιλόξενο αυτόν χώρο, για να χαρούν όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.

Είναι μεγάλη συγκίνηση να βλέπει κανείς χαμόγελα από παιδιά που έχουν γεννηθεί σε μια περιοχή του κόσμου, όπου δυστυχώς το χαμόγελο δεν περισσεύει, που έχουν πονέσει, έχουν κλάψει πολύ. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι, ευτυχείς, που τους δίνεται η δυνατότητα να αισθανθούν σαν όλα τα παιδιά αυτές τις μέρες. Και πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να μας κάνει όλους να νιώσουμε πολύ καλύτερα. Τα προβλήματα, βεβαίως, είναι μεγάλα, παλεύουμε για να τα αντιμετωπίσουμε μέρα με τη μέρα. Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα θέλαμε. Έχουμε φτάσει, όμως, στο σημείο –και αυτό είναι πολύ σημαντικό- η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Και αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση».