Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, στο περιθώριο της δεξίωσης στο μουσείο Αργυροτεχνίας για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων τόνισε στον Πρωθυπουργό την ιδιαίτερη σημασία της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος με τις εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων. «Είναι πολύ σημαντικό για την Ήπειρο. Κανείς δεν έδινε σημασία μέχρι τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια υπογράμμισε πως πλέον οι πτήσεις τσάρτερ θα μπορούν να έρχονται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να ανεφοδιάζονται εκεί και έτσι να ενισχυθεί ιδιαίτερα η τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε το μείζον ζήτημα της προστασίας της λίμνης των Ιωαννίνων και τονίστηκε  ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της λίμνης (Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη, ολοκλήρωση του αποχετευτικού της πόλης και επέκταση του βιολογικού).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και οι Βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.